Bullet journal- Få orden i hverdagen

Hverdagen kan være overveldende hektisk. Jobb, avtaler, aktiviteter, husarbeid og alt annet som hører med i livene våre og kan forårsake stress og man kan fort miste litt kontroll. Vi har nylig startet med det allerede kjente fenomenet Bullet Journal, skapt av designer Ryder Carroll i 2013. Kort fortalt er dette en analog kalender, dagbok og to-do liste i ett. Man bruker en tom notatbok som har sider med små prikker. Disse prikkene brukes som veiledere til å sette opp ditt eget oppsett med bokser, kolloner, lister osv. Vi har blitt hekta og føler den hjelper oss masse i hverdagen. Mange dekorerer også sidene med tegninger, washi-tape, papir og klistremerker. Her kan du la fantasien fare av gårde.

·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·  ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·  ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·  ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·     ·

Når du skal sette opp din bullet journal er det viktig at du tenker ut hva som er viktig for deg å holde orden på i hverdagen, men også planer for resten av året. Kanskje du ønsker å kartlegge søvn, humør eller trening gjennom året, eller kanskje du ønsker samle på tanker, drømmer og mål for året. Det er du som bestemmer.

Utstyr som anbefales
∴ En notatbok med prikkete ark av god kvalitet
∴ Penner og tusjer av god kvalitet i forskjellige tykkelser og som ikke «blør» gjennom ark
∴ Washi-tape i valgfrie farger
∴ Vannmaling
∴ Papir i forskjellige farger og mønster
∴ Fargeblyanter
∴ Linjal
∴ Blyant
∴ Viskelær
∴ Klistremerker

Oppsettet
∴ Den aller første siden burde inneholde kontaktinfoen din, i tilfelle du skulle miste den. ∴ Så kommer innholdsfortegnelsen som du kan fylle ut ettersom sidene fylles ut gjennom året.
∴ Gjennom året har du kanskje satt deg mål og deadlines som skal gjennomføres. Derfor er det lurt å lage ditt eget system for hvordan dette skal markeres. Lag merker/ symboler for gjennomført, utsatt, avlyst osv.
∴ De neste to sidene burde inneholde en enkel kalender over hele året. Her kan man notere ned bursdager, reiser og andre viktige arreangementer.
∴ Videre kan det være lurt å lage en liste med mål for året, litt som en liste med nyttårsforsetter.
∴ Deretter er det bare å fylle sidene med det du tenker er viktigst å ha kontroll på gjennom året. F. eks. en liste med morgenrutiner, reiseønkser, månedsbudsjett, trening osv.
∴ Når punktene over er gjort skal man starte med sider for den første måneden i året, eller den måneden man første gang starter med bullet journalen. Her skal du først lage en oversikt over dagene i måneden og notere inn planer og hendelser underveis.
∴ De neste sidene kan inneholde spesifikke mål for måneden, mood-tracker, oversikt over serier du har sett eller ønsker å se, oversikt over trening, vaner, spesielle øyeblikk som er verdt å notere. Denne listen kunne bare fortsatt i det uendelige. Det viktigste er at du fyller sidene med det som er viktigst for deg.
∴ Når måneden er ferdig begynner du på neste måned.
∴ Noe som er lurt å tenke på er at du ikke skal være redd for å fylle ut boken før året er omme. Bruk de sidene du trenger og fortsett videre med en ny bok om det trengs.

Det finnes utrolig mange gode youtube-videoer som viser detaljerte oppsett på bullet journals. Under kan du se de vi har blitt inspirert av.

Amanda Rach Lee


Pick Up Limes

 

Chloé Kian

Når det kommer til design og inspirasjon har vi klikket oss rundt på pinterest og funnet utrolig mye bra!

Shayda Campbell on Instagram_ “Just a reminder that there will not be a Friday video this week, but I released THREE new videos last week before my holiday break_ Watch…”Shayda Campbell on Instagram_ “I think my favourite IG post of the month is always the one when I get to share my new monthly cover page! 😊 This Friday I'm sharing my…”Minimalist bullet journal weekly spread up close and habit trackers page and design berries doodles bujo inspiration and spreads journaling ideas aesthetic flowers simple art brush pen ink drawings branches andFull September 2018 & BLANK Setup _ Printable for Journal or Planner25+ Best September Habit Trackers For Bujo Addicts - Crazy Laura21 Best Minimalist Weekly Spread Ideas For Bujo Addicts Vol_1 - Crazy Laura

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: