Furoshiki – Japanese Art of cloth Gift Wrapping (part 1)

Å pakke inn gaver er en del av julekosen for mange, og mange legger ned mye omtanke i innpakkingen, men kanskje du er en av de som syns det er stressende og vanskelig pakke inn gaver pent?  I dette innlegget her skal vi vise deg en enkel japansk innpaknings teknikk med tekstil, nemlig teknikken «Furoshiki».

Det fint enormt mange muligheter for hvordan og med hva man kan pakke inn julegavene i. «Furoshiki», bokstavelig talt «badehåndkle», er en japansk innpaknings teknikk. Opprinnelsen til dette begrepet / tradisjonen kan spores tilbake til 1600-tallet (muligens enda tidligere), hvor disse brette teknikkene av klutene ble brukt til transportere klær til og fra badehusene. I dag bruker folk imidlertid en furoshiki for å pakke hva som helst. Og derfor også gaver!

Innpakningspapir har bare ett endelig mål: søppeldunken. Furoshiki derimot er av en mer bærekraftig juleperiode. Ikke bare en det bærekraftig, men også vakker og miljøvennlig – hva mer ønsker en person? Nedenfor forklarer vi hvordan du kommer i gang!

HVA TRENGER DU?

  • Et firkantet stykke stoff (ideelt: tre ganger størrelsen på gaven)
  • En gave Valgfritt:
  • Ekstra dekorasjoner (en gren av eukalyptus, et kort, gavemerker, etc.)

Du kan bruke alle slags ting til det stoffet. Et lommetørkle, et firkantet skjerf, eller du kan klippe et fint stoff selv (Ikea har veldig fine stoffer til en liten pris). Alt er mulig, og alt er lov! Vi hadde fremdeles rester av Party sateng med stretch fra andre prosjekter som vi har tatt i bruk her.

Slik går vi frem:

IMG_9490

Ha alt fremme

IMG_9493

Ta det kvadratiske innpakningsstoffet og legg det på bordet slik at får en diamant form der du har en hjørne på toppen og en hjørne på bunden. Deretter plasser du gaven midt på tekstilen og bretter opp hjørnet fra bunden og over pakken.  Folder hjørnet under pakken slik det er vis på bildet over.

IMG_9494

Det samme gjør du med hjørnet på toppen også og fold den under pakken slik det er vist på bilder over.

IMG_9495

Da har vi igjen de to hjørnene på begge sidene. Vi fortsetter med det ene hjørnet ved å klype sammen sidene inn til pakken slik det er vist på bildet over mens du holder hjørnet og holder den over pakken. Da får du en fin brett på pakken.

IMG_9496

Da har vi kommet til den andre siden og mens du holder hjørnet fra den forrige brettet, tar du å bretter og folder med med den andre holden som er ledig (slik som det er vist på bildet over).

IMG_9499

Når du har begge hjørnene foldet oppå pakken kan du videre knute de sammen med en enkel knute. Før du fester pakken  med enda en knute til kan du legge på dekorasjon som en grønn kvist.

IMG_9507

Og der har du lært en «Furoshiki» innpaknings teknikk:) Enklere kan dette ikke bli! Vi er sikkere på at de som mottar en slik pakke vil sette pris på de:)

Om noen dager vil vi legge ut en del 2 på «Furoshiki» innpaknings teknikk og da skal vi vise deg å pakk inn pakker som ikke er firekantet.

Følg med på neste innlegg også og vi ønsker deg lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: