Kanso er endelig tilbake etter en lengre pause. Vi slår til med en oppskrift på deilige scones med en tvist. Scones er veldig lett å lage og er ferdig på under 1 time. Denne er perfekt å lage på hytta der det kanskje er begrenset med utstyrlt du trenger er to boller, sleiv og en ovn til steking.
Ingredienser:
500 gram hvetemel
1 ss bakepulver
1 dl rømme
150 gr sukker
1 dl melk
1 ts vaniljepulver
125 gr smør i terninger
1 egg
Revet skall av 1 appelsin
1/2 plate Kvikk Lunsj kuttet opp i biter
Bland sammen de tørre ingrediensene pluss appelsinskall. Ha i smør og smuldre det sammen med det tørre. Pisk sammen egg, melk og rømme og ha Kvikk Lunsj i det tørre før du blander det våte med det tørre. Deigen skal være fast og heller litt tørr enn våt, men ikke så tørr at den faller fra hverandre.
Du kan enten forme de i flere emner eller lage en stor du deler opp etter steking. Pensle de med melk før du setter de i ovnen.
Stekes på 210 ᵒC i 12-15 min.
Scones er også godt med kun appelsin eller noe annet du liker.
Lykke til og god påske!