Sett farger på maten med spiselige blomster

I de siste årene er det stor fokus på fine bilder av maten før man legger det ut på sosiale medier som facebook, instagram osv. Da er blomster en perfekt rekvisitt i sommerdager. Ikke bare er de fine på bordet, meg også i maten. Som kakepynt, i salat, til saft, te, supper og fryst inn i isbiter. Det meste blomster i hagen  er egentlig ufarlige, men det finnes noe få som skader. Blomster er ikke klassifisert som matvarer, og de fleste kan inneholde plantevernmiddel som man ikke bør ha i seg, så derfor er det tryggest å spise egenavlet eller at man leser nøye når man handler blomster fra blomster forhandler at det er markert «spiselig» på begeret, planten eller frøpakken.

Her har vi  av de 6 av våre favoritt spiselige blomstene med oppskrifter linket til under bildet:

1. Fiol og Stemorsblomster

Kan brukes på kaker, salater og fryse inn i isbiter.

isbiter-med-fioler

Isbiter med stemorsblomster av Renate goodmix.no

2. Lavendel

Lavendel er den mest kjente spiselige blomster i matlaging. Den kan brukes tørket som krydder eller bakes inn i kaker, te, stuinger osv. Se oppskriften på den deilige ostekaken linken under bildet.

lavendercheesecake1.jpg

Raw Lavendel og honning ostekake av Lauren Scruggs Kennedy

3. Syrin

Syrinblomster kan du lage syrinsaft, pynt i mat, isbiter, syrinsukker og i olje som salatdressing.

16185919-lilac-flowers-sugar-and-syrup-essent

Syrinsukker av Blomsterlandet

4. Roser

Roser i maten er også veldig kjent. Oftes blir det brukt som pynt på kaker, te, kanisert, rosegele, rosevann osv. Finn oppskriften på den nydelige rose latten i linden under bildet.

hibiscus-rose-latte-3

Hibiscus rose latte av Jess

5. Gresskar og squashblomster

Pynt i salatbollen, lag fylt squash eller gresskarblomster.

fiori-di-zucca-insalata-lifegate.it-

Gresskarblomst salat av Laura La Monaca

6. Agurkurt

Passer godt i isbiter, som kakepynt og salater

Kveitetartar-500

Kveitetartar med agurkurt som topping av Oliviers-co.no

Håper du ble inspirert og vil bruke mer spiselige blomster i matlagingen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: