I de siste årene er det stor fokus på fine bilder av maten før man legger det ut på sosiale medier som facebook, instagram osv. Da er blomster en perfekt rekvisitt i sommerdager. Ikke bare er de fine på bordet, meg også i maten. Som kakepynt, i salat, til saft, te, supper og fryst inn i isbiter. Det meste blomster i hagen er egentlig ufarlige, men det finnes noe få som skader. Blomster er ikke klassifisert som matvarer, og de fleste kan inneholde plantevernmiddel som man ikke bør ha i seg, så derfor er det tryggest å spise egenavlet eller at man leser nøye når man handler blomster fra blomster forhandler at det er markert «spiselig» på begeret, planten eller frøpakken.
Her har vi av de 6 av våre favoritt spiselige blomstene med oppskrifter linket til under bildet:
1. Fiol og Stemorsblomster
Kan brukes på kaker, salater og fryse inn i isbiter.
Isbiter med stemorsblomster av Renate goodmix.no
2. Lavendel
Lavendel er den mest kjente spiselige blomster i matlaging. Den kan brukes tørket som krydder eller bakes inn i kaker, te, stuinger osv. Se oppskriften på den deilige ostekaken linken under bildet.
Raw Lavendel og honning ostekake av Lauren Scruggs Kennedy
3. Syrin
Syrinblomster kan du lage syrinsaft, pynt i mat, isbiter, syrinsukker og i olje som salatdressing.
Syrinsukker av Blomsterlandet
4. Roser
Roser i maten er også veldig kjent. Oftes blir det brukt som pynt på kaker, te, kanisert, rosegele, rosevann osv. Finn oppskriften på den nydelige rose latten i linden under bildet.
Hibiscus rose latte av Jess
5. Gresskar og squashblomster
Pynt i salatbollen, lag fylt squash eller gresskarblomster.
Gresskarblomst salat av Laura La Monaca
6. Agurkurt
Passer godt i isbiter, som kakepynt og salater
Kveitetartar med agurkurt som topping av Oliviers-co.no
Håper du ble inspirert og vil bruke mer spiselige blomster i matlagingen.