Dyrk din egen ananas plante

Håper dere har hatt en fantastisk 17.mai feiring og en fantastisk langhelg. Håper dere har fått utnyttet det fine været.

Ananas er en perfekt frukt de fleste forbinder med sommer. Ananas planter er kjempe søte å se på og passer kjempe fint hjemme i slike perioder som nå. Hvis du ikke har grønne fingere så er ananasplanten heller ikke vanskelig å ta vare på. Før var det vanskelig å få tak i disse plantene, men i de siste årene har det blitt lettere å få tak i. Men hvorfor ikke dyrke din egen ananas plante selv?  I dette innlegget viser vi deg trinn for trinn på hvordan du kan dyrke din egen ananasplante.

Trinn 1: Skaff deg en Ananas

Vi starter med det enkleste trinnet. Dra til en matbutikk eller en frukt og grønt butikk, og kjøt deg en fin ananas med flotte grønne blader.

img_0226-e1526891086339.jpg

Trinn 2: Kutt toppen av ananasen

Kutt kronen av ananasen og prøv å kutt nære fruktkjøttet. Vi trenger bare kronen (se bildet under) og resten av ananasen kan du bare spise opp eller lage noe godt ut av det som smoothie eller ananas is. Bon appètit!

IMG_0231

Trinn 3: Trim bunden av ananas kronen

Skjer bort rester av fruktkjøttet på ananas kronen og fjern bort noen av de nederste bladene.

IMG_0230

Trinn 4: Sett den i vann

Sett kronen i vann, men pass på at bladene ikke kommer i vann (ikke det som er vist på bildet). Bruk gjerne noe tannpirker for å holde bladene ut av vannet. Slik skal du ha den i vann helt til de får litt røtter. Det vil si du skal ha den i vann omtrent i 2-3 uker.

IMG_0238

Trinn 5: Plant den i jord

Etter at ananas kronen har fått litt røtter på seg kan den endelig plantes i jord. Nå er det bare tålmodigheten som gjelder. Det kan ta noen måneder før du ser at det spirer ut en mini ananas, men eller så er jo den en veldig fin og grøn plante som du kan ha i ditt hjem.

NB! Den liker å stå i et solrikt sted med god varme og greit med vann. Bruk en sprayflaske og dusj planten inni mellom.

pineapple1.jpg

Hva syns dere om dette korte innlegget? Vi håper dere likte den selv om den var enkel. Vi fikk lyst til å plante enda en ananas og vi håper du også ble inspirert til å plante en. Om du ikke ønsker det kan du få kjøpt en ananasplante på f. eks Plantasjen eller IKEA 😉

Vi ønsker dere en fin uke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: