Cheesecake Pavlova

17. Mai er straks her, og mange planlegger å bake kake til den store dagen. Bløtkake, pavlova og ostekake er populære kaker å ha med seg til 17 mai-festen. Vi har kombinert ostekake og pavlova til en litt anderledes kake du fint kan servere på nasjonaldagen.

Ferdig kake

Ingredienser bilde

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ostekake

Start med å knuse kjeksen i små biter. Smelt smøret og bland dette sammen. Bruk små former, og fordel blandingen gjevnt og klem blandingen flatt utover hele bunnen. Kakebunnen skal være ca 5mm tykk. Sett formene i kjøleskapet til kjeksblandingen er kald.

Varm opp 1 dl vann og 1/2 pakke sitrongele til sukkeret i geléen er smeltet. Avkjøl til fingervarmt. Pisk fløten til krem, tilsett kremfløte og melis og rør inn geléblandingen med en slikkepott. Ta så kakebunnene ut av kjøleskapet og hell oppi ostekakefyllet. Sett formene tilbake i kjøleskapet til kaken er stiv.

Pavlova

Sett ovnen på 200 grader.

Start med å skille eggehviten fra eggeplommen. (Ta eggene ut av kjøleskapet i god tid før du skal bruke dem. Eggene bør være romtempererte for best resultat. Spar også på eggeplommene, du får bruk for disse i pasjonsfruktcurden.)
Bland sammen sukker og maizena.  Pisk eggehviten på middels hastighet til marengs og tilsett 2 ts hvitvinseddik bland dette litt og tilsett sukker og maizenablandingen litt etter litt. Sett opp hastigheten og pisk dette sammen til du har en fin og hvit marengs.

Fordel marengsen ut på et stekebrett med bakepapir. Pass på så marengsen får ca samme størrelse som ostekakene. Sett marengsen inn på nederste rille og senk temperaturen til 100 grader. Stek marengsen i 25-35 min. Når de er ferdig stekt skru av ovnen og avkjøl marengsen inni ovnen med ovnsdøren på gløtt.

Pasjonsfruktcurd

Skvis ut saft av 1 sitron og skrap ut fruktkjøtt av 3 stk pasjonsfrukt og bland dette godt sammen med eggeplommene og sukkeret. Varm opp på middels varme til blandingen har begynt å tykne. Ta av platen og kjøl ned på et helt rent glass. Kan settes i kaldt vann for å kjøle den ned fortere.

Sett kakene sammen

Alle delene

Når alle delene er avkjølt er det klart for å sette herligheten sammen. Start med å piske kremfløte til krem med litt sukker og bland så inn litt pasjonsfruktcurd.
Ta ostekakene ut av formene og over på et serveringsfat. Smør på litt pasjonsfruktcurd og legg marengsen på toppen av kaken. Legg på pisket krem, pasjonsfruktcurd, grovhakkede pistasjnøtter. Legg gjerne på en pasjonsfruktbåt som pynt.

Kaken er ferdig og du kan nyte den sammen med familie og gode venner på den store dagen!

Ferdig kake 2

Spis kake

Vi ønsker deg en fantastisk 17.mai!

Hipp hipp hurra!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: