DIY- «Marmor» veggklokke

Vi har sett etter en marmor veggklokke en liten stund, men det er mye som vi liker som koster skjorta. Da bestemte vi oss å bare lage en selv. Kanskje ikke akkurat ekte marmor, men en imitering av marmor. Det er en enkel DIY og tok oss bare 2 timer (inkludert steketid) for å gjennom føre det. Les videre hvis du ønsker å lage en selv.

Dette trenger du:

  • Bakepapir
  • passer med knivblad
  • hobbykniv
  • urverk med klokkeviser
  • sugerør
  • Fimo soft/cernit leire  i hvit 350g
  • Fimo soft/cernit leire  i svart 57g
  • Fimo soft/cernit leire  i grå 57g
  • Skjærematte
  • kjevle

30516658_10160211414570453_8469950136510840832_n

Del den hvite leiren på 2 (175g) og det samme gjør du med den grå leiren og den den i to. Men den svarte leiren holder det med i 1/4 del.

Etter at du har delt opp i riktig mengde så kan du gjerne dele leirene i mindre biter og rulle de i mindre pølser (farge for farge). Hvis du ser bilde under til høyre har vi blandet inn alle de pølsene sammen og rulle de til en større pølse.

NB! Husk og bland inn grå, svart og hvit litt tilfeldig slik at det blir litt «naturlig» ut.

Så kommer vi til den viktige delen der vi surrer/tvinner alt sammen slik som du ser bildet under.

DSC04051.jpg

Rull den ut igjen og tvinn den igjen et par ganger…

Når du har gjort det et par ganger så kan du rulle den ut igjen til en lengre pølse og snurr den opp som en sneglehus slik som du ser bildet under.

DSC04055

Deretter klemmer du leiren sammen i hånden og former den til en ball. I denne prosessen vil du se de pene mønstrene på leiren.

Legg leiren på et bakepapir og kjevl den ut, og prøv å kjevl den ut så rundt du kan. Her må du nok bruke en del krefter til å kjevle leiren til en ca. 1cm tykt og diameter på ca.22cm.

NB! Husk å vend på leiren underveis når du kjevler,  slik at den ene siden ikke setter seg fast på bakepapiret.

DSC04060

Når du har oppnådd disse målene så kan du bruke passer og skjære ut en sirkel på diameter på 22cm.

NB. I vårt tilfelle så var passeren for kort slik at vi bare rett og slett fant en middags tallerken med samme mål og skjærte rundt isteden.

DSC04063.jpg

Etter du har skjært ut sirkelen kan du finne midten av sirkelen der urverket skal på seinere. Stikket hull med sugerøret og der har vi laget en plass til urverket. Da har vi kommet til steketid. Les på leirepakken deres nøye og finn ut hvor høyt temperatur og lenge dere skal steke den. I vårt tilfelle så skulle vi steke den på 200C i 30min.

NB! Husk at forskjellige urverk har forskjellige størrelse på der du fester urverket på klokkeskiven. Men i vårt tilfelle passer diameteren på sugerøret perfekt. Men hvis du finner ut at sirkelen er for liten så gjør det ingenting, for etter vi har stekt denne leiren så kan vi fortsatt skjære den til.

Etter du har tatt ut leiren ut av ovnen lar du den kjøles ned før du fester på urverket og klokkeviser.

NB! Har du en vegg klokke hjemme som kanskje du ikke liker så kan du gjenbruke urverket og klokkeviser på den. Har den kanskje messingfarget viser? Spray de med messing farge.

Og der har vi en «marmor» veggklokken.  Den er veldig lett og veldig dekorativt.

DSC04085.jpg

DSC04081

Hva syns du om denne DIY? Noe du kunne tenkt deg å lage selv? Vi ble veldig fornøyde med denne DIY-prosjektet vårt. Håper du også likte det like godt som vi gjorde. #kansoinspo hvis du ble inspirert for vi vil se dine kreasjoner! Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: