Fyll hjemmet ditt med grønne planter

Vi vil si at grønt er et absolutt must i et hjem – ikke bare for at det er fint å se på, føles luftig, skaper liv og stemming i et rom, men det er også ganske mange planter som er gode for rensing av luften. De tilfører inne luften den fuktigheten vi ofte mangler, spesielt i vinterhalvåret. NASA gjorde en undersøkelse på det, og du kan se de ti beste luftrensing av husplanter her.

Hvis du ønsker å legge til noen grønne venner i ditt hjem eller kontor, har vi plukket ut 10 av våre favoritter som en guide. Vi har ikke grønne fingere så i utgangspunktet har vi valgt ut grønne husplanter som er lettstelt som du kan vanne sjelden med god samvittighet og de krever ikke regelmessig beskjæring eller omsorg. Når det gjelder omsorg – vanner vi dem en gang i uka, føler jorden for å sørge for at de aldri er helt tørket ut.

En sprøyteflaske eller plantedusjer er et must, sukkulenter og kaktus foretrekker å være tapt snarer enn overvinning. Det er lett når du kommer inn i svingningen av ting! Her er 10 potteplantene for deg som ønsker å ha det frodig og grønt uten å måtte bruke mye tid på stell.

Fiolinfiken 

4acb5ae9ba799cf3fa3daf470a6ce601.jpg

Bilde fra Unduetre-ilaria

De har du sikkert sett mye til! Fiolinfiken er en av de mest trendy og lettstelte grønne plantene.  Den krever ikke mye vann, men gi den gjerne en skikkelig dose av vann når det først vannes.

3lys og vann.jpg

Sukkulent

Kommer i ulike størrelser og varianter. De er perfekt og bruke som en hint av grønt i en hylle og rundt om kring i huset. De er lettstelte og trives best på lyst sted, gjerne sol. vannes når jorden er tørket ut, omtrent annenhver uke.

NB! Sukkulenter er en fellesbetegnelse på planter som er i stand til å lagre store mengder vann i bladene, stenglene og røttene.

-String of pearls plant

String of pearls plant.jpg

Bildet fra Lobsterandswan

Disse er definitivt våre favoritter, men definitivt også de som er mest vanskeligst å holde i live av disse lettstelte plantene vi har valgt. De trenger mye sollys og litt vann sånn som de andre sukkulentene.

5lys og vann

Kaktus

kaktus.jpg

Bilde fra Horandediva

er faktisk i slekt med sukkulentene. Det som skiller kaktusene ut som en egen kategori, er at de nesten ikke har vanlige blader. De er også utstyrt med noen karakteristiske puter eller areoler, som nesten alltid er besatt med hår eller toner. Både sukkulenter og kaktuser er de enkleste plantene du kan ha i huset. De klarer seg i flere uker uten vann, fordi de lagrer vann i blad og stenger. Når de vannes bør de få en skikkelig rotbløyte, men de må tørke skikkelig opp mellom hver vanning.

5lys og vann

Smaragdpalme  

f96ff65116da5eebd20e53acf2c78bd3

Bildet fra Bakker

Er noe fine planter som er ikke minst lettstelt og er en av de få plantene som klarer å stå langt inn i et mørkt rom. De trenger heller ikke mye vann, så bare vann de når jorden har tørket helt ut.

1lys og vann.jpg

Clusia 

Clusia Princess.jpg

Bildet fra Alfacinhastories

Clusia kan både stå i vann og i jord. De er svært bra som luftrenser og de trives nesten over alt. Trives på lys og skyggefulle steder lett fuktig jord.

4lys og vann.jpg

Kentiapalme

palme

Bilde fra Desenio

De grønne smale, elegante og fjærformede palme bladene er ikke bare flott og se på, men også heldigvis lette og stelle de. De trives på steder med lys og vannes når jorden nesten har tørket ut.

2lys og vann

Monstera /Vindusblad

9287c069c88115ba1765a36ba454baf5.jpg

Bildet fra Tokyo Bleep

De lett gjenkjennelige dekorative bladene gjenkjenner du garantert. De trives godt lyse, men ikke direkte sollys. Vannes om trent en gang i uka.

2lys og vann

Schefflera

http-::lobsterand.jpg

Bilde fra Mestergrønn

er dekorativ og lettstelt plante. Ved vanning så er det beste og la planten tørke lett opp mellom vanning, men gjennomvannes grundig med romtemperert vann når det gjøres. Schefflera foretrekker å stå i lys, men ikke direkte sollys.

2lys og vann

Rubber/Gummiplante

Rubber.jpg

Bilde fra goodhousekeeping.com

Med de store mørke og blanke bladene er Rubber en tøffing som tåler å stå lyst og lengre inn i et rom.

4lys og vann.jpg

Air plant

air plant.jpg
 Bildet fra Honeyohmy

Disse fantastiske vesner trenger nesten ingen stell. De skal stå tørt og en gang i måneden kan du bare dynke den i vann og la det trekke til seg det den trenger av vann i en time før du tar den, og la den tørke på en kjøkkenpapir i en time før du legger den på plass.

NB! De klarer seg fint selvom du ikke steller dem på 2-3 måneder! De er helt herlige for de som glemmer å stelle sine grønne venner!

1lys og vann.jpg

Disse plantene kan virkelig ikke gå galt – grønt bringer virkelig et hjem til liv, sier vi alltid! Vil du legge til noen av disse i din samling? Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: