Det er snart jul og mange har sterke tradisjoner knyttet til adventstiden og mange har kanskje brukt den samme adventsstaken i mange år. Vi er veldig glad i tradisjoner, men noen ganger kan det være fint å bytte ut noe man har hatt over lengre tid. Det finnes mange fine adventsstaker i butikkene nå, men vi ønsket å lage vår egen. Denne kan du lett lage på en kveld. Du kan så klart velge andre materialer dersom du ønsker å gi din et annet uttrykk.

Dette trenger du:

∴ Valgfri treplate. Vi kjøpte en skjærefjøl fra Søstrene grene til 69,90
∴ Messingsirkler som passer til stearinlys. Våre var 22mm i diameter kjøpt hos Clas Ohlson. 35kr for 5 stk.
∴ Drill og borr (22mm)
∴ Blyant
∴ Stearinlys
∴ Hammer
∴ Superlim
∴ Eventuelt pynt

IMG_4574 copy

Slik gjør du:

Det første man gjør er å finne ut hvordan man vil at lysene skal stå i forhold til hverandre. På de fleste stearinlys står et at de bør ha ca 10 cm avstand til hverandre så dette kan være lurt å tenke på. Vi valgte å spre våre lys gjevnt utover platen.
IMG_4575

IMG_4579

Sett et merke og begynn å borre ned ca 2/3 av platens tykkelse, men dette kan variere utifra hvor tykk platen er.

IMG_4582

IMG_4583

IMG_4591

Puss til hullene med sandpapir sånn at ringene passer oppi.

IMG_4589

Det kan være lurt å legge noe i bunnen av hvert hull som beskytter platen mot flammene dersom man skulle glemme å slukke lysene før de brenner ned. Lim messingsirklene med lim som egner seg til tre og metal. La det tørke og du er ferdig.

IMG_4595

IMG_4594

Tilslutt lagde vi tall i messingtråd som er lett å forme. Vi varmet hvert tall med en lighter sånn at de skulle smelte seg fast i lyset. Om du også velger å gjøre dette hold tallene med en pinsett helt til tallet sitter fast på lyset, de blir veldig varme!

IMG_4599

IMG_4706-2

IMG_4724

Dersom noe er uklart i beskrivelsen er det bare å spørre i kommentarfeltet under så skal vi prøve å hjelpe deg.

Ha en fin dag!

Posted by:kansointerior

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s