DIY- Trendy julekalender

Har du planer om å lage pakkekalender til dine kjære i år? Vi vil vise deg en lekker og trendy julekalender som er både enkel og billig å lage. I forrige innlegg her skrev vi om en dekorasjon i messing og nei, vi er ikke helt ferdige med dette trendy metallet ennå.

Dere har sikkert lagt merke til at messingsirkler har vært mye i vinden i det siste. For eksempel den populære Pov Circle fra Menu og Gloria lysestake fra Klong er bare noen av dem. Et så elegant, enkelt og tidløst design tror vi ikke kommer til å gå av moten helt ennå.

Pov circle fra Menu.jpg

Pov circle vegglysestake

Gloria-Klong.png

Gloria lysestake og blomstevase

I dette DIY- prosjektet trenger du selvfølgelig en messingsirkel. Ekstra pluss hvis du for eksempel har Pov circle vegglysestake allerede for da kan du bruke den, men for dere som ikke har så trenger du heldigvis ikke å kjøpe en sånn til kr. 1000,- . Det finnes billigere varianter også. Du kan fint finne en messingsirkel på Søstrene Grene  til under kr. 30,-  eller en på Lagerhaus som koster kr. 99,- med skinnoppheng (den vi har brukt på både HER og i dette prosjektet).

Dette trenger du til selve kransen:

 • Messingsirkel – kr. 99,- Lagerhaus
 • Saks
 • God hobbykniv eller skalpell
 • Grønn og messingfarget ståltråd
 • Gran – gratis fra naturen
 • Forskellinge julepynt som er festet med ståltråd. Du finner det feks. på Ponduro, Søstrene Grene osv. Vi har fra Kremmehuset til kr. 69,-
 • Evt. messingfarget papp til pynt. Vi brukte rester fra et annen prosjekt.

DSC02743 copy.jpg

Vi startet med og printe ut «God Jul» speilvendt slik at vi kan bruke det som sjablong til messingpappen. Velg også en tykk løkkefont slik at det er lettere å skjære ut.

Ta små deler grankvister og fest de på messingsirkelen med grønnfarget ståltråd. Vi festet de i to bunter tvers ovenfor hverandre, men litt skrått forhold til messingsirkelen.

DSC02754.jpg

På ovenfor ser de at vi har festet den første kvisten ved enden. Når du fester disse kvistene så må du ikke glemme å feste de i begge rettingene slik at enden av kvisten ikke synes.

DSC02757.jpg

Her har vi bare festet på flere kvister slik at det blir fyldig og fint.

DSC02758.jpg

Etter at du er ferdig med å feste på grankvistene er det på tide og feste julepynten. Fest de i midten av kvistbunten.

DSC02759.jpg

Det finnes tonnevis av «temaer» og fargepaletter man kan gå for. Vi har gått for «tema» natur og farge paletten gull og grønt. Så pynten vi fant fra Kremmehuset  var helt perfekt. Det var med gullfarget bær, nøtter og kongler og blader med frost på.

DSC02762 t.jpg

Da har vi cirka kommet så langt. Du kan si at du er ferdig nå hvis du bare skulle ha en julekrans, men vi ville legge litt til..

DSC02765.jpg

Nemlig «God Jul» i messingfarget papp som vi skjærte ut tidligere. Lag noe noe hull i bokstavene med noe spist, også tre det gjennom med litt messingfarget ståltråd og fest den cirka midt på sirkelen/ kransen.

DSC02772 copy.jpg

Da er vi ferdig med selve kransen. Nå mangler vi bare advents pakkene.

Dette trenger du for å lage advents pakkene:

 • 24 små gaver pakket i ønsket gavepapir.
 • Hyssing
 • Messingfarget tall i papp eller klistremerke. Vi har skjært de ut av messingpappen med samme metode vi gjordet med «God Jul».
 • Hvite små sirkler i papir for og fremheve tallene. Kan også få kjøpt små runde klistremerke på søstrene grene som du kan bruke.
 • Saks
 • Lim

DSC02748.jpg

Fest bånd/hyssing på pakkene og fest på de hvite sirklene. Avslutt med å feste tallene på pakkene.

DSC02773 copy.jpg

Da nærmer vi oss mot slutten. Ta og fest hyssing øverst på pakkene med enkel knute så klipper du til ønsket lengde og fester enden av hyssingen på selve kransen med dobbelt knute slik som vi har gjort det på bildet under.

DSC02785.jpg

DSC02780.jpgEtter og ha festet på alle 24 pakkene så er adventskalenderen klar til bruk. Dette enkle og trendye prosjektet tar ikke langt tid og gjennomføre. Resultatet blir et personlig og dekorativt verk der dine kjære vil garantert sette pris på.

Vi håper du ble inspirert!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: