Den blå stolen- Fra retro til trendy

I helgen var vi på loppis på Marienlyst Skole i Oslo. Vi ser ofte etter objekter vi kan gjøre noe med. Loppemarkedet var full av mye fint, men en god del var allerede solgt. Heldigvis for oss fant vi en lyseblå retro rørstol i veldig god stand som vi betalte 80kr for. Stolen i seg selv var veldig fin, men vi tenkte det kunne være gøy å gi den et nytt uttrykk. Velour er fortsatt i vinden og vi tenkte derfor å trekke den om i velour for å gjøre stolen litt mer trendy og annerledes.
Vi tok bilder underveis i arbeidet og lagde en liten tutorial til dere. Håper dere blir inspirert!

Du trenger:

⇒ Stol
⇒ Saks
⇒ Stiftepistol
⇒ Valgfritt møbelstoff
⇒ Nål
⇒ Tråd som matcher stoffet
⇒ symaskin (eller bare sy for hånd om du ikke har symaskin)
⇒ Musikk som gjør deg glad

 

Fremgangsmåte

Vi startet med å skru putene av selve stålrammen. Om du finner en stol du kan gjøre dette på sparer du masse tid.
Så tegnet vi av formen på putene. Èn bit til sitteputen og to til ryggputen.
Når du skal klippe disse ut så pass på at du legger til en kant på 2-3 cm rundt sånn at du har mye å gå på.

Maler

TIPS!
Vi valgte å beholde det originale trekket på i tilfelle vi ønsker å ta av det nye trekket etter hvert.

Vi starter med ryggputen. Legg den ene stoffbiten på bordet med den rette siden opp, og legg ryggputen med baksiden ned og den siste stoffbiten oppå med den rette siden ned. Fest en nål øverst, nederst og på hver side. Stram godt til for hver nål du setter inn og så fortsetter du å feste nåler rundt hele formen. Finn frem kritt eller en penn og tegn en strek der nålene sitter rundt hele formen på begge sider. Ta av såpass mange nåler at du kan dra stoffbitene av puten. Legg puten til siden og legg stoffbitene sammen. Fest nålene på nytt og sy en søm på symaskinen (sy den striplete delen som på bildet).

SY med symaskin

Når du har gjort det klipper du av stoff rundt sånn at du har 1 cm intil sømmen. Vreng stoffet og stre den på puten. Finn frem en bøyd synål og begynn å sy «usynlige» sting rundt resten av puten. Husk å stramme stoffet godt til underveis. Det nye stoffet skal sitte stramt. (Dersom du ikke vet hvordan man syr en «usynlig søm» kan du sjekke ut denne videoen her).

Nå gjenstår bare sitteputen. Det er den enkleste delen. Det du gjør her er rett og slett å bare stifte stoffet fast med en stiftepistol. Her er det viktig at du starter i midten øverst. Så stifter du en stift på motsatt side, men husk å stramme stoffet godt før du stifter. Gjør det samme på hver side. Fortsett sånn til du har stiftet rundt hele.

IMG_4335

IMG_4338

Skru så putene fast til stålrammen og du er ferdig!

IMG_4366IMG_4357IMG_4350IMG_4373

Vi håper du likte dette prosjektet og at du ble inspirert. Vis oss gjerne ditt resultat med #kansoinspo på instagram.

Lykke til!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: