En god natts søvn er et viktig element i en sunn livsstil

Det er endeløst hvor mange måter du kan dekorere et soverom på. Soverommet er det rommet der vi kobler oss av fra verden og lader opp til neste dag. Derfor burde vi fokuseres på å gjøre soverommet mer avslappende og fredfullt, slik at man får en god nattesøvn.  Vi har noe av våre favoritt tips og triks for å gjøre soverommet ditt mer beroligende og komfortabelt som mulig. Det er mange enkle tips du kan gjøre for å sikre deg en god natts søvn som du fortjener.

Velg kalde farger

by Valkoinen Harmaja.jpegby Valkoinen Harmaja

Farger påvirker oss mer enn mange er klar over, og soverommet er et av de rommene hvor fargevalget påvirker oss mest. Det siste hjernen din vil se når vi prøver å legge oss for dagen er  aggressive farger. Spar disse fargene heller til andre rom i huset og hold soverommet rolig ved å integrere en kald fargepalett.

by jillian Scottby Jillian Scott

Blå, lilla og grønn med grå undertoner einer seg til bruk på soverommet. Kalde farger har en beroliggende effekt som gjør at mange av oss sover fortere om kvelden. Kalde farger påvirker det autonome nervesystemet, og gjør at vi roer oss ned og musklene slapper av.

Re opp sengen og gjør den mer innbydende ut

by Anu Reinsonby Anu Reinson

Har du ikke bare lyst til å hoppe i denne sengen og sove? Det virker åpenbart at hvis du prøver å få en god natts søvn, bør du gjøre sengen så innbydende og komfortabel som mulig. Men mange investerer mye mindre tid på å gjøre det hyggelig enn i andre områder av hjemmet.

by Anders Bergstedtby Anders Bergstedt

Din seng skal behandles som din helligdom. Gjør det så behagelig både for syn og skjel, ved å under deg med god sengetøy, myke puter og pledd osv.

Hold det sone fri for elektronikker

Hver dag blir vi bombardert av pipinger, meldinger og andre former for konstant stimulering takket være vår overflod av elektroniske enheter. Dette er flott for å holde opp tilkoblinger, men fryktelig for avslapping.

Jo mindre distraksjoner og forstyrrelser vi har, jo lettere kan våre sinn og kropp slappe av. For å få optimalt god søvn er det anbefalt og holde elektronikk ut av soverommet.

La naturlige lyset skinne gjennom

Et solrikt rom har en spesiell måte å lette på selv de høyeste stressnivået.  Mest sannsynligvis går du ikke i seng mens solen er ute, men det vil være naturlig å la deg forholde deg til positiviteten.

by Niki Brantmark.jpgby Niki Brantmark

Hold gardinene åpent i løpet av dagen, åpne vinduene dine og døra til soverommet og la frisk luft sirkulere rommet.

Bring plantene inn

Akkurat som solen har en unik måte å oppheve ånden, så gjør planter det samme. Stress og angst forårsaker de fleste søvnrelaterte problemer. Mange studie viser at det å være omringet av naturen, spesielt grønne vekst vil utløse avslapping.  Det øker også immunforsvaret og i tillegg renser planter luften ved å absorbere lukt og mugg som kan påvirke pust og lunge helse.

by Anders Bergstedt (planter)by Anders Bergstedt

by ASPYN OVARD.jpgby Aspyn Ovard

Og hvis du aldri har hatt mye av en grønn tommel, er det ingen grunn til å integrere denne ideen. Air- plants og sukkulenter kan fungere like bra og det krever mindre eller nesten ingen innsats av plantekunnskap fra din side.

by Ivy Muse .jpgby Ivy Muse

Holde det enkelt og minimalistisk

En minimalistisk design fjerner visuelle rot, samtidig det fjerner rotet fra tankerne dine, og hjelpe deg med å hvile lettere.

By Janne Orlander.jpgby Janne Olander

Skann rommet ditt for ting som ikke er helt nødvendig, og se om du kan finne et annet sted i ditt hjem for dem. Jo færre ting du har rundt deg når du går til sengs, jo færre forstyrrelser fra søvnen din.

Fortell oss gjerne om du har andre tips som vi ikke har fått med her og del det med alle leserne. Vi håper du får en god natt søvn etter å ha prøv ut disse enkle tipsene.  Lykke til!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: